Dark
Light

NEMO is leukste museum voor kinderen

Auteur:
1 minuut leestijd
NEMO in Amsterdam - cc Velvet
NEMO in Amsterdam - cc Velvet

NEMO in Amsterdam - cc  Velvet
NEMO in Amsterdam – cc Velvet
Museuminspecteurs in de leeftijd tot en met twaalf jaar hebben Science Center NEMO in Amsterdam uitgeroepen tot het leukste museum van Nederland. Het museum stoot daarmee na twee jaar het Discovery Center Continium in Kerkrade van de troon.


Museuminspecteurs
Museuminspecteurs
Museuminspecteurs is een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er musea door kinderen gekeurd en elk jaar krijgt het museum met de beste cijfers de titel Beste Kidsproof Museum. De afgelopen twee jaar ging de titel naar het Discovery Center Continium. Nu is er met NEMO dus een nieuwe winnaar.

Dit museum kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer: een 9. Michiel Buchel, directeur van NEMO is blij met de titel:

“NEMO is een museum voor alle leeftijden. We zijn trots dat zo’n grote groep jonge bezoekers ons op deze manier laat weten dat ze waarderen wat we doen!”

Het museum won de prijs overigens zeer nipt. NEMO kreeg een gemiddeld cijfer van 8,958. Archeon werd tweede met een cijfer van 8,952.

In een jaar tijd vulden 2.364 museuminspecteurs in totaal 3.893 inspectierapporten van 367 verschillende Nederlandse musea in op museuminspecteurs.nl

×