Re-enactors spelen Slag bij Waterloo na

Uitbraak van de Royal Scots Greys, tijdens de Slag bij Waterloo - cc
Uitbraak van de Royal Scots Greys, tijdens de Slag bij Waterloo – cc

Duizenden re-enactors hebben vrijdagavond de Slag bij Waterloo nagespeeld. Dit naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de slag die een einde maakte aan de heerschappij van Napoleon en het einde van een tijdperk inluidde.


De show van de re-enactors vond plaats in de buurt van het herdenkingsmonument de Leeuw van Waterloo, op de locatie waar de Prins van Oranje tijdens die slag een schotwond opliep. Maar liefst 6000 re-enactors van over de hele wereld werkten er aan mee. Op het voormalige slagveld waren ook driehonderd paarden te vinden. Het publiek, 60.000 man sterk, werd via luidsprekers in verschillende talen op de hoogte gehouden over de sleutelmomenten van de slag van 18 juni 1815.

Helemaal vlekkeloos verliep de show niet. Donderdag kwam al een re-enactor om het leven tijdens een andere reconstructie en tijdens de activiteiten van vrijdag kreeg een Britse bezoeker een hartaanval. Hij wordt in een kunstmatig coma gehouden. Er wordt gevreesd voor zijn leven. Tijdens de vuurwerkshow Inferno na afloop van de reconstructie liepen vrijdag drie mensen brandwonden op.

Waterloo re-enactment marks 200th anniversary

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: