In de nacht van 18 op 19 november 1421 werden grote delen van Zuidwest Nederland geteisterd door een zware storm. Ook Kennemerland en Westfriesland en het rivierengebied tot aan Tiel en Arnhem hadden er onder te lijden.
Na twee jaar onderhoud is een zestiende-eeuwse ‘reuzenkaart’ weer te zien in het Regionaal Archief Dordrecht. De kaart heeft een afmeting van maar liefst 3,75 bij 1,90 meter en vertelt onder meer over verdwenen plaatsen, kastelen en zalm.
Herkomst van de spreuk 'Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt'. Mogelijk afkomstig uit de scheepvaart of van de Synode van Dordrecht (1618-1619).
De toepassing Synode 5D neemt gebruikers mee naar het Dordrecht van vierhonderd jaar geleden. Dit aan de hand van realistische 3D-reconstructie van verschillende straten en panden in het hart van de stad.
De Synode van Dordrecht was een landelijke kerkvergadering die een einde moest maken aan het conflict tussen remonstranten en contra-remonstranten.
In Dordrecht zijn plannen om een monument op te richten voor Willem van Oranje. Maar waarom eigenlijk?
Een Hollands schilderij dat op de achtergrond te zien is in de videoclip Intro Denial van de wereldberoemde Amerikaanse zangeres Beyoncé is getraceerd.
Een bijzondere reeks 'behangsels' van Aert Schouman uit 1740 is teruggevonden in Engels particulier bezit.
Tijdens de voorbereidingen van een tentoonstelling in het Dordrechts Museum is een schilderij van Godefridus Schalcken (1643-1706) gevonden.
Er zijn plannen om in Dordrecht een standbeeld te plaatsen van Willem van Oranje.