De Sint-Elisabethsvloed van 1421

In de nacht van 18 op 19 november 1421 werden grote delen van Zuidwest Nederland geteisterd door een zware storm. Ook Kennemerland en Westfriesland en het rivierengebied tot aan Tiel en Arnhem hadden er onder te lijden.

Wandelen door het Dordrecht van 1619

De toepassing Synode 5D neemt gebruikers mee naar het Dordrecht van vierhonderd jaar geleden. Dit aan de hand van realistische 3D-reconstructie van verschillende straten en panden in het hart van de stad.

Synode van Dordrecht (1618-1619)

De Synode van Dordrecht was een landelijke kerkvergadering die een einde moest maken aan het conflict tussen remonstranten en contra-remonstranten.

De impact van schilderijlijsten

In de zestiende eeuw kregen schilderijen een eenvoudige houten lijst, al dan niet met tekst over de inhoud van de voorstelling. In de zeventiende eeuw veranderde dat.

Middeleeuwse blokfluit door röntgen-scan

De Dordrecht-blokfluit, die tijdens opgravingen in 1940 bij het Huis te Merwede in Dordrecht gevonden werd, is één van de vijf zeldzame archeologische blokfluitvondsten ter wereld.

Dordrecht: stad van de rijzende zon

In de periode 1850-1873 raakte de Nederlandse koopvaardijvloot in verval. Als reactie op deze zorgwekkende ontwikkeling sloeg in Den Haag een zestal Kamerleden alarm.

Tentoonstelling over Hollands Landschap

Het Dordrechts Museum treft voorbereidingen voor de tentoonstelling 'Holland op z’n mooist - Het voorjaar van de Haagse School'. Deze tentoonstelling laat bezoekers kennismaken met de Haagse School en toont de wortels en invloeden van de succesvolle kunststroming.

Een bezoek aan Museum 40-45 in Dordrecht

Grote objecten, zoals tanks, zijn er in dit museum niet. Groter dan de in de museumhal opgestelde Willys Jeep wordt het niet, maar het zijn juist de kleine collectiestukken die de meest fascinerende verhalen opleveren.