Website voor Romeinse Limes

RomeinseLimes.nl
RomeinseLimes.nl
Dinsdag is er een speciale website gelanceerd over de Romeinse Limes, de noordgrens van het Romeinse rijk.

Geïnteresseerden kunnen op de website terecht voor “historische informatie, inspiratie en activiteiten” rondom de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk, die dwars door Nederland loopt van Katwijk aan Zee tot Millingen aan de Rijn. De website is een initiatief van Stichting Romeinse Limes Nederland. De initiatiefnemers:

“De Romeinse Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is op veel plaatsen toch zichtbaar gemaakt. Sporen van de oude rijksgrens zijn te vinden in onder meer musea, themaparken en markeringen in het landschap en in steden. Voor het eerst worden al deze herinneringen aan de Limes samengebracht op één website, compleet met praktische informatie en suggesties voor wandelingen, fietsroutes, vaartochten en virtuele ontdekkingen. Zo krijgt dit unieke historische monument de aandacht die het verdient.”

Stichting Romeinse Limes Nederland maakt zich hard voor de nominatie van het Nederlandse deel van de Romeinse Limes als Unesco Werelderfgoed.

Momenteel is de Romeinenweek gaande. De limes speelt daarin ook een grote rol.

- advertentie -

Lees ook: Hoezo limes?

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over:

1 Comment Join the Conversation →