Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek

Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek

Taalhistoricus en journalist Ewoud Sanders publiceerde onlangs een gids met informatie over de ‘digitale schatten’ van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Dit boekje is gedigitaliseerd en gratis toegankelijk gemaakt.

De Koninklijke Bibliotheek is volgens Sanders, die een vaste taalrubriek heeft in NRC Handelsblad, een instelling die op het terrein van digitalisering internationaal een koppositie in heeft genomen.


De bibliotheek heeft onder meer enorme hoeveelheden boeken, kranten, tijdschriften, geíllustreerde handschriften, brieven en Kamerstukken gedigitaliseerd. Sanders:

- advertentie -

Omdat ik regelmatig voordrachten en workshops geef over digitaal onderzoek, weet ik inmiddels dat lang niet alle digitale schatten van de KB algemeen bekend zijn. Sterker nog, vaak is men aangenaam verrast. ik heb dit gezien bij onder meer journalisten, juristen, studenten, docenten en allerlei beleidsmedewerkers. Vandaar dit gidsje.

De zoekgids, getiteld De digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek, bestaat uit drie beknopte hoofdstukken met zoekvoorbeelden en veel illustraties. Het gidsje is online te bekijken als bladerboek en te downloaden als pdf-bestand.

Gerelateerde boeken:

Een van de resolutieboeken - Foto: BHICHet Brabants Historisch…
Gelders ArchiefVanwege een grote verhuizing is de studiezaal Gelders…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: