Musea lanceren digitaal kennisplatform over Delfts Blauw

Vijf musea hebben de handen ineen geslagen voor de oprichting van een kennisplatform over Delfts aardewerk. Op een tweetalige website is straks informatie te vinden over een groot deel van de Nederlandse collectie Delfts aardewerk.

Delfts Blauw misbaksel uit ca. 1650

Delfts Blauw misbaksel uit ca. 1650

Volgens de initiatiefnemers is Delfts Blauw hét toonbeeld van Hollandse ondernemersgeest en creativiteit.


Museum Arnhem, Gemeentemuseum Den Haag, Paleis Het Loo, Museum Prinsenhof Delft en Rijksmuseum zijn alle vijf in het bezit van bijzondere collecties Delfts aardewerk. Op de website www.delftsaardewerk.nl, die volgende week donderdag gelanceerd wordt, zal informatie te vinden zijn over dat aardewerk.

De site moet hét kenniscentrum worden waar professionals en liefhebbers van Delfts blauw aardewerk elkaar kunnen ontmoeten.

- advertentie -

Samenwerking

In 2009 lanceerde het Gemeentemuseum al een kenniswebsite over Delfts aardewerk. Die website trekt al veel bezoekers. Mede door deze populariteit en het toenemend aantal vragen vanuit het buitenland nam het Gemeentemuseum het initiatief tot een grootse uitbreiding en samenwerking.

Suzanne Lambooy, conservator Delfts aardewerk bij het Gemeentemuseum en Paleis Het Loo, zocht de samenwerking met de belangrijkste musea voor Delfts aardewerk. Lambooy:

“Het was een kwestie van de juiste timing. Er is veel interesse in en vraag naar Delfts aardewerk. En in deze musea zijn er enthousiaste en gespecialiseerde collega’s die er mee aan de slag konden.”

Still uit de uitzending van EenVandaag
Vanuit Nederland is tussen 1979 en 1989 voor zeker 60 miljoen gulden…
Vredespaleis en Eerste Wereldoorlog - Verstoorde Vredesillusie
Het Vredespaleis, het symbool voor vrede en gerechtigheid, had in 1913 nog…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: