Nederland krijgt Westerborkpad

Nederland krijgt Westerborkpad

In januari zal in Nederland een zogenaamd Westerborkpad geopend worden. Dit pad voert wandelaars in het spoor van de Jodenvervolging van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork in Hooghalen.

Het pad is ontwikkeld door Herinneringscentrum Kamp Westerbork en KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland en zal officieel geopend worden op 27 januari 2012. Deze datum, de bevrijdingsdag van Auschwitz, is door de VN uitgeroepen tot een herdenkingsdag: Holocaust Memorial Day.Hollandsche Schouwburg

Wereldwijd worden op Holocaust Memorial Day de slachtoffers herdacht van de Holocaust en andere genociden.

Het Westerborkpad komt voort uit de jaarlijkse Kamp Westerbork Wandeltocht. De nieuwe langeafstandswandeling loopt over een traject van ongeveer 320 kilometer en zal bestaan uit etappes van ongeveer tien kilometer. Herinneringscentrum Kamp Westerbork:

Om de deportatieroute die zoveel Joodse slachtoffers in de oorlogsjaren gedwongen aflegden in beeld te brengen, wordt zoveel mogelijk gelopen in de buurt van het treinspoor. Het traject neemt wandelaars mee langs oorlogsmonumenten, synagogen en andere locaties die ten aanzien van de Jodenvervolging in Nederland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol speelden.

Met een speciale wandelgids zullen de deelnemers geïnformeerd worden over de verschillende plaatsen.

Behalve bij Westerbork vinden er begin volgend jaar ook ook openingsactiviteiten plaats bij kasteel De Vananburg in Putten, de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam en Delta Wonen in Zwolle.

Heffing ex-dwangarbeiders van de baanDe Duitse fiscus ziet af…
Anne FrankBegin december is de Amsterdamse woning waar Anne…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: