Ruim 250 exemplaren dagboek Anne Frank vernield

Exemplaren dagboek Anne Frank vernield

Exemplaren dagboek Anne Frank vernield

In Japan zijn meer dan tweehonderdvijftig exemplaren van het dagboek van Anne Frank vernield. De boeken stonden in verschillende bibliotheken in Tokio.


Het vandalisme blijkt al langer aan de gang. In januari trof de directeur van de bibliotheken voor het eerst een exemplaar aan waaruit ongeveer twintig pagina’s waren gescheurd. Inmiddels zijn meer dan tweehonderdvijftig exemplaren vernield. Uit voorzorg zijn in de bibliotheken nu alle boeken over Anne Frank opgeborgen.

Wie er achter de vernieling zit(ten) is niet duidelijk. Er lijkt in de online database gericht te zijn gezocht naar Anne Frank.

Een woordvoerder van de Japanse regering noemt de actie “pijnlijk en beschamend”. De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

- advertentie -

Dagboeken Anne Frank vernield

Fotomontage - Militairen in Barneveld
Fotomontage - Militairen in BarneveldIn Museum Nairac is…
Barak in Auschwitz - Foto: stock.xchngIn de Zuid-Duitse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: