Dark
Light

Geld voor digitalisering foto’s Rijksmuseum

Auteur:
1 minuut leestijd

Koninklijk bezoek – Rijksmuseum Amsterdam
De Amerikaanse Kress Foundation heeft het Rijksmuseum Amsterdam een bedrag geschonken voor het digitaliseren van zijn historische foto-collectie. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Het museum bezit een verzameling van bijna 25.000 negentiende- en twintigste-eeuwse foto’s over onder meer het gebouw van Cuypers, tentoonstellingen, jubilea, (staats)bezoeken, directie, staf en het museum tijdens de Tweede Wereldoorlog.Dankzij de schenking van de Kress Foundation kunnen deze archieffoto’s nu worden geregistreerd, gedigitaliseerd en toegankelijk worden gemaakt via internet. Hoeveel geld het museum voor dit project heeft gekregen is niet bekendgemaakt.

De Kress Foundation is vernoemd naar de Amerikaanse zakenman, filantroop en kunstverzamelaar Samuel H. Kress (1863-1955).

De stichting heeft als oogmerk het verzamelen en verspreiden van Europese kunst onder musea in de Verenigde Staten en het bevorderen van (Europese) kunstgeschiedenis en de conservering van kunstwerken in het algemeen.

×