Fanny Blankers-Koen in internationale Hall of Fame

Fanny Blankers-Koen is, samen met elf andere atleten, afgelopen week toegevoegd aan de Hall of Fame van de internationale atletiekbond IAAF.

De eregalerij is door de atletiekbond opgesteld ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan. Alleen de echt grote atleten maken kans op een plek in de eregalerij. Er zijn enkele voorwaarden. Zo moeten leden minimaal twee keer goud hebben gewonnen op de Olympische Spelen of het WK en een wereldrecord in bezit hebben gehad.Actieve atleten worden niet op de lijst geplaatst. Alleen atleten die tien jaar gestopt zijn komen in aanmerking.

- advertentie -

Fanny Blankers-Koen (1918-2004) behoort dus tot de eerste twaalf sporters die in de ‘galerij der groten’ staan. Andere atleten die zijn toegevoegd zijn bijvoorbeeld Jesse Owens, Carl Lewis, Abebe Bikila en Paavo Nurmi.

De Nederlandse atlete, bijgenaamd de vliegende huisvrouw, was zeer succesvol tijdens de Olympische Spelen in Londen van 1948. Tijdens die editie van de Spelen won de Nederlandse vier gouden medailles, waaronder op de 100 en 200 meter. In haar carrière vestigde de atlete maar liefst eenentwintig wereldrecords.

Vorig jaar werd bekend dat er een film wordt gemaakt over het leven van de sportvrouw.

De ramp met de Challenger - Foto: NASAZesentwintig jaar…
Foto: Heritage AuctionsEen antieke munt uit Judea is enkele…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: