Te koop: Trouwring moordenaar John F. Kennedy

Mugshot van Lee Harvey Oswald

Mugshot van Lee Harvey Oswald

Toen Lee Harvey Oswald op 22 november 1963 van huis vertrok liet hij zijn trouwring thuis achter. Enkele uren later schoot hij president John F. Kennedy tijdens diens bezoek aan Dallas neer. Donderdag wordt de trouwring van de presidentsmoordenaars in Boston geveild.

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat John F. Kennedy werd vermoord. Er verschijnt weer een grote hoeveelheid nieuwe boeken over de moord, waarin de moordzaak steeds definitief wordt opgelost, en in Boston worden ruim driehonderd objecten geveild die iets met de president of de moord te maken hebben.


Raam van waaruit Oswald zou hebben geschoten

Raam van waaruit Oswald zou hebben geschoten

Onder die objecten dus ook de gouden trouwring van Lee Harvey Oswald, de man die kort na de moord werd aangehouden en vervolgens zelf werd vermoord door nachtclub-eigenaar Jack Ruby. Officials die de moord op JFK onderzochten troffen in het huis van Lee Harvey Oswald zijn trouwring aan. Ze beschouwden deze ring als een soort afscheid aan zijn vrouw Marina en daarmee bewees de ring volgens hen dat Oswald wist wat er die dag zou gebeuren.

De ring werd in beslag genomen. Pas enkele jaren geleden kreeg de weduwe van Oswald hem terug. Zij wil er nu echter van af. Volgens veilinghuis RR Auctions wil ze met de veiling van het sieraad de periode symbolisch afsluiten. Het veilinghuis verwacht dat de ring minimaal honderdduizend dollar op zal brengen.

- advertentie -

In totaal worden er in Boston 313 objecten geveild, waaronder foto’s en boeken die door JFK zijn gesigneerd, kleding van Jacqueline Kennedy en een babyshirt van de voormalige voormalige president. Onder de topstukken bevinden zich een Lincoln Continental waarin de president en zijn vrouw op de dag van de moord reden en het raam van waaruit Oswald op 22 november 1963 de fatale schoten zou hebben gelost.

Trouwfoto van Soong Mayling en Chiang Kai-Shek
Soong Mayling - Foto: CCSoong Mayling werd beschouwd…
Het huis waar de eerste Apple-computers gemaakt werden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: