Kabinet trekt toch weer geld uit voor Cultuurkaart

Cultuurkaart

De Cultuurkaart voor jongeren dreigde door bezuinigingen te verdwijnen, maar blijft nu toch bestaan. Minister Jet Bussemaker van Cultuur heeft deze week bekendgemaakt opnieuw geld beschikbaar te stellen voor de pas.

Met de kaart kunnen middelbare scholieren individueel of met de hele klas goedkoper een culturele instelling bezoeken.


Het vorige kabinet maakte bekend de subsidie te stoppen. Het leek er toen op dat de kaart zou verdwijnen maar de stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) wist toen een fonds op te zetten waardoor de pas nog zeker een jaar kon bestaan.

- advertentie -

Nu heeft de overheid laten weten opnieuw geld uit te trekken voor de Cultuurkaart voor jongeren. Bussemaker stelt de komende tien jaar in totaal vijftig miljoen voor de kaart beschikbaar. Voor iedere leerling in het voortgezet onderwijs is een basisbedrag van vijf euro per jaar gereserveerd, om uit te geven aan culturele activiteiten. De minister:

De Cultuurkaart is een uniek instrument dat er daadwerkelijk in slaagt om leerlingen in contact te brengen met cultuur.

Het CJP is blij met het besluit van de minister. CJP-directeur Walter Groenen

Wij staan achter dit plan. Door een kleine bijdrage van vijf euro per leerling ontstaat er op scholen ruimte voor cultuuronderwijs. Dat er wordt ingezet op een termijn van tien jaar geeft de scholen en culturele instellingen de mogelijkheid om verder te bouwen aan duurzame relaties en educatieprogramma’s.

Cultuurkaart blijft bestaan:

Gerelateerde boeken:

Piet Mondriaan, 1922Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD), een…
Voorkant van de eerste editie van Action ComicsBij een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: