Het Grootste Familiealbum van Nederland

Het Grootste Familiealbum van Nederland

Donderdag is een online campagne gelanceerd waarbij Fotoweek probeert het grootste familiealbum van Nederland samen te stelen. Heel Nederland wordt opgeroepen om een familiefoto te delen in het online album op www.grootstefamiliealbum.nl.

Het Grootste Familiealbum van Nederland


Na afloop van de Fotoweek, die loopt van 20 tot en met 29 september) wordt het album als tijdsbeeld opgenomen in de collectie van het Nationaal Archief. Deze fotocollectie bevat momenteel al ruim vijftien miljoen foto’s, pers- en documentaire foto’s van historische gebeurtenissen, tijdsbeelden, landschappen en mensen. De meeste foto’s in de collectie zijn gemaakt tussen 1865 en 1990.

Sinds donderdag kan iedereen bijdragen insturen voor het Grootste Familiealbum van Nederland en zo meewerken aan de totstandkoming van een tijdsbeeld van de Nederlandse familie anno 2013. Op de website kunnen familieportretten gedeeld worden in het online album dat moet uitgroeien tot het Grootste Familiealbum van Nederland. Aan het einde van Fotoweek wordt het album overhandigd aan het Nationaal Archief. De archiefinstelling:

- advertentie -

Voor het Nationaal Archief is dit album een waardevolle aanvulling op de collectie. Dit wordt ons eerste album in onze collectie dat via social media tot stand komt. We denken dat we een completer tijdsbeeld dan ooit tevoren aan onze collectie kunnen toevoegen.

Vijf juryleden buigen zich over het album om hun favoriete familieportret te nomineren. De juryleden zijn Sacha de Boer (fotograaf), Humberto Tan (bedreven hobbyfotograaf), Ilvy Njiokiktjien (Fotograaf des Vaderlands) en duo juryleden Hans Rooseboom (curator Rijksmuseum) en Elwin Hendrikse (Nationaal Archief).

De vier genomineerden winnen een camera en hun afbeeldingen worden vanaf 16 oktober digitaal geëxposeerd in het nieuwe publiekscentrum van het Nationaal Archief.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: