Shortlist Biografieprijs 2012 bekend

Biografieprijs 2012
Woensdag is de shortlist van de Biografieprijs van de Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs bekendgemaakt. Nog vijf boeken maken kans op de prijs.

Uit in totaal 99 inzendingen stelde de jury – onder voorzitterschap van prof. dr. Lisa Kuitert – eerder dit jaar een longlist van tien titels samen. Hieruit is nu een lijst samengesteld van vijf titels die nog meedingen naar de prijs.

De Biografieprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in één van de twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Biografieprijs bestaat uit een geldprijs van 15.000 euro en zal op 23 april 2012 aan de winnaar worden uitgereikt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. De vorige keer ging de prijs naar Jolande Withuis voor haar boek over verzetsheld Pim Boellaard.

- advertentie -

De vijf titels op de shortlist van 2012:

M. Vasalis. Een biografie – Maaike Meijer
Van Oorschot

Leopold I – De Eerste koning van Europa – Gita Deneckere
De Bezige Bij Antwerpen

Elsschot. Leven en werken van Alfons De Ridder – Vic van de Reijt
Athenaeum- Polak & Van Gennep

De eeuwigheid verzameld. Hélene Kröller-Müller 1869-1939 – Eva Rovers
Prometheus

Geluk kun je alleen schilderen. F.B. Hotz – Het leven – Aleid Truijens
Uitgeverij De Arbeiderspers

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: