Dark
Light

Shortlist Biografieprijs 2012 bekend

1 minuut leestijd

Biografieprijs 2012
Woensdag is de shortlist van de Biografieprijs van de Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema Prijs bekendgemaakt. Nog vijf boeken maken kans op de prijs.

Uit in totaal 99 inzendingen stelde de jury – onder voorzitterschap van prof. dr. Lisa Kuitert – eerder dit jaar een longlist van tien titels samen. Hieruit is nu een lijst samengesteld van vijf titels die nog meedingen naar de prijs.

De Biografieprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in één van de twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Biografieprijs bestaat uit een geldprijs van 15.000 euro en zal op 23 april 2012 aan de winnaar worden uitgereikt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. De vorige keer ging de prijs naar Jolande Withuis voor haar boek over verzetsheld Pim Boellaard.

De vijf titels op de shortlist van 2012:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie