Blogs & Opinie

Zicht van op de Rozenhoedkaai, met op de achtergrond de belforttoren - cc

Wat was eigenlijk de oorsprong van deze Reitjes? Hebben deze ooit een andere functie gehad dan deze van woonplaats van onze Brugse zwanen of achtergrond van één van de feeërieke stadsgezichten die Brugge rijk is?

Boekbesprekingen

De laarzen van Stalin, die sinds 1949 in Boedapest onder een 25 meter hoog standbeeld stonden van de Sovjet-leider, en als enige nog resteren in het Memento Park in de Hongaarse hoofdstad. (Foto Wikipedia)

Door de val van de Muur in 1989, nu 25 jaar geleden, werd het bereikbare Europese vakantiegebied aanzienlijk uitgebreid. Het hele Oostblok lag opeens onder handbereik voor een ontdekkingsreis.
De aarde (cc - NASA)

In de jaren 1914-1945 ontwikkelden alle grensgebieden in Europa zich tot brandhaarden. na de Tweede Wereldoorlog klonk overal de roep: “Dit nooit weer!” De soevereiniteit van individuele landen moet gerespecteerd worden en blijven, dat werd het Europees-politieke uitgangspunt.
Luchtfoto van Amsterdam

Het vergaren van informatie over criminelen en hun activiteiten wordt in hoofdzaak door de CIE gedaan. Het verzamelen van informatie over misdaad en criminaliteit is hun dagelijkse werk.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

6,546FansLike
2,044Abonnees+1
5,121VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!