Geschiedenisnieuws

De haarlok van president Lincoln

De haarlok, bestaande uit ongeveer dertig jaren, werd in 1865 door een arts afgeknipt, kort nadat de president was neergeschoten door de zuidelijke activist John Wilkes Booth.
Dodenmasker van Toetanchamon - cc

Afgelopen vrijdag werd het nog ontkend, maar nu heeft het Egptisch Museum in Caïro toch erkend dat de baard van het dodenmasker van Toetanchamon enige tijd geleden afbrak en met lijm weer werd teruggezet.

Blogs & Opinie

Assyrische kikvorsman (British Museum)

Het bovenstaande reliëf zou een Assyrische kikvorsman voorstellen, die de blaas van een dier gebruikt als luchtfles en eruit inademt door een soort slangetje.

Boekbesprekingen

Harnas in Schatkamer (NMM)

De verzameling is indrukwekkend en veelzijdig, en een combinatie van het voormalige Legermuseum en het Militaire Luchtvaart Museum. Het nieuwe museum is sterk interactief ingericht en staat vol met aanraakschermen, films, games en infoscreens.
“Winter Vreugde op den Amstel en ‘t gaan der Ysbreekers en der Waterschuiten ” – Tileman van der Horst

Het Nederlandse rivierenlandschap – het gebied rond de Rijn, Waal, IJssel en Maas – is de afgelopen drie eeuwen ingrijpend veranderd. De rivieren in de Lage Landen hebben altijd een dubbel gezicht gehad.
Marduks gevecht met Tiamat - cc

Dit type verhaal, een drakendoderssprookje waarvan er dertien in een dozijn gaan, had overal in het Midden-Oosten dezelfde betekenis: de zegevierende god stond voor de orde en het goede, het verslagen monster representeerde de chaos en het kwaad.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

6,202FansLike
2,198Abonnees+1
4,824VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!