Geschiedenisnieuws

Mein Kampfvideo

Bij 'Pauw' werd afgelopen vrijdag gediscussieerd over het Nederlandse verbod op de verkoop en verspreiding van Mein Kampf.
Kazimir Malevich, Sportlieden, 1930-1931, olieverf op doek, Collectie Staats Russisch Museum, St. Petersburg

Uniek aan de tentoonstelling is volgens het Drents Museum dat voor het eerst buiten Rusland een grote selectie te zien is van Malevich' latere en vrij onbekende figuratieve werk.

Blogs & Opinie

Delfi (zelfs leuk voor “the uninitiated”)

Ik had het over zelfingenomen geneuzel: niets beschadigt het vak méér dan de oudheidkundige zelfbewieroking. Er speelt echter meer. Een klein probleem is het woord “ancient”.

Boekbesprekingen

Vernielde winkel in Magdenburg (cc - Bundesarchiv)

Aan de Kristallnacht gingen enkele gebeurtenissen vooraf. Op 18 oktober liet Hitler 12.000 Joden naar Polen verbannen. Tijdens hun uittocht zaten ze dagenlang vast bij de Duits-Poolse grens, zonder fatsoenlijke voorzieningen en in onzekerheid verkerend over hun lot.
Photochrom van Berlijn, ca. 1900

‘Een sprong in het duister’, dat was de verzuchting die de Duitse kanselier Bethmann Hollweg in juli 1914 slaakte toen hij dacht aan de mogelijkheid van een oorlog. Duitsland nam een enorme gok – en verloor.
Kim Philpy op een Russiche postzegel

Kim Philby was tijdens de Koude Oorlog leider van de Britse antispionage tegen de Sovjet-Unie. Niemand had in de gaten dat hij informatie doorspeelde aan de Russische geheime dienst, de KGB.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

5,811FansLike
2,588Abonnees+1
4,587VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!