Centrum Hannover ontruimd vanwege WOII-bom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Een deel van het centrum van de Duitse stad Hannover is in de nacht van dinsdag op woensdag ontruimd omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk moest worden gemaakt. In totaal moesten zo’n negenduizend mensen hun woning verlaten.


De 500 kilo zware Amerikaanse vliegtuigbom werd dinsdagochtend ontdekt tijdens werkzaamheden naast het Historisch Museum in het centrum van Hannover. In dit gebied zijn ook het gemeentehuis en het parlementsgebouw van de deelstaat te vinden, net als verschillende hotels.

De ontmanteling van de bom verliep voorspoedig. Rond vier uur ’s nachts konden de inwoners van Hannover hun woning weer in.

In Duitsland worden geregeld bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Een jaar geleden werd in München nog een grote bom ontmanteld. Dit verliep toen niet helemaal voorspoedig.

- advertentie -
Mein KampfFacebook heeft onlangs het beruchte boek Mein…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: