Website over ‘wordingsjaren Koninkrijk’

www.koninkrijk1813.huygens.knaw.nl

www.koninkrijk1813.huygens.knaw.nl

In aanloop naar de viering van tweehonderd jaar Koninkrijk heeft het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis een website gelanceerd onder de titel Koninkrijk in wording – Een toegang tot de jaren 1813-1815.


Met de website wil het instituut onder meer vertellen wat er in Nederland gebeurde tijdens de zogenaamde wordingsjaren 1813-1815. Huygens ING:

Het Koninkrijk der Nederlanden werd geboren in onzekere en onoverzichtelijke tijden. Opstand en tegenstand, belegeringen en veldslagen, de vestiging van de monarchie en de totstandkoming van de Grondwet, de vorming van een nieuw bestuur en leger, diplomatieke onderhandelingen en de verdubbeling van het grondgebied, dit alles gebeurde naast en na elkaar in een periode van amper twee jaar.

Aan de hand van een calendarium met belangrijke data, een overzicht van relevante publicaties, directe toegangen tot bronnenmateriaal, afbeeldingen van gebeurtenissen en personen en beknopte levensbeschrijvingen van de hoofdrolspelers wil het instituut deze voor Nederland zo beslissende jaren op een overzichtelijke en samenhangende wijze toegankelijk maken. De nieuwe website is hier te vinden: www.koninkrijk1813.huygens.knaw.nl

Paramaribo - Foto: CCUnesco heeft Suriname twee maanden…
Napoleon op zijn sterfbedEen kopie van het testament…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: