Politiebureau Nijmegen ontruimd vanwege handgranaat WOII

Foto van een willekeurige granaat
Foto van een willekeurige granaat
Het politiebureau aan de Muntweg in Nijmegen is dinsdagmiddag enige tijd gesloten geweest. Het bureau werd ontruimd nadat een echtpaar er een gevonden handgranaat inleverde. Het explosief zou uit de Tweede Wereldoorlog dateren. In afwachting van de explosieven-experts werd het bureau tijdelijk gesloten.

Volgens de plaatselijke omroep was het explosief slechts gedeeltelijk onklaar gemaakt en bevatte hij nog springstof. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn ingeschakeld om de granaat onschadelijk te maken. Alle agenten werden het pand uitgestuurd.

Kort voor drie uur in de middag werd het sein veilig gegeven. Het politiebureau is inmiddels weer open.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: