De oester van Winston Churchill, 1947

Winston Churchill was tijdens de Tweede Wereldoorlog al niet meer een van de jongsten. De Brit had er al een heel leven op zitten en zijn artsen hielden zijn gezondheid dan ook goed in de gaten. Omdat vliegen boven de 2400 meter volgens hen erg schadelijk was voor de gezondheid van de premier, lieten ze een speciale capsule bouwen.

Als het – vanwege weersomstandigheden of de aanwezigheid van vijandelijke vliegtuigen – nodig was om naar een hoogte van boven de 2400 meter (8000 feet) te klimmen, dan kon Churchill in deze capsule kruipen. Volgens Life Magazine, dat bovenstaande foto op 10 februari 1947 publiceerde, bevatte de capsule ook een telefoon en enkele asbakken (en een goed luchtcirculatiesysteem). In de capsule werd de druk kunstmatig op peil gehouden.

Via retronaut.com
Eerste rit met de metro van Londen, 1862 (London Transport Museum / Topical Press)
Londen heeft het oudste metrostelsel ter wereld. Officieel werd de metro van…
Olifantsvogel met ei, 1913
Wanneer de olifantsvogel precies uitstierf, is niet bekend. Waarschijnlijk legde het laatste…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: