Yad Vashem ontruimd vanwege bosbrand

Foto: CC/David Shankbone

Het Israëlische Holocaust-centrum Yad Vashem in Jeruzalem is zondag ontruimt in verband met een grote bosbrand.

Door een grote brand in de buurt van het Holocaust-centrum was er veel rookontwikkeling. Even werd gevreesd dat het vuur het herdenkingscentrum zou bereiken. Vanwege het potentiële gevaar werd besloten over te gaan tot een preventieve ontruiming.

In het museumdeel van Yad Vashem liggen duizenden documenten opgeslagen over de Holocaust, waaronder veel persoonlijke

- advertentie -documenten van slachtoffers.

De brandweer van Jeruzalem kreeg het vuur in de loop van zondag onder controle. Yad Vashem loopt volgens de autoriteiten niet langer gevaar.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Omdat de brand vrij plotseling op verschillende plekken uitbrak houden de autoriteiten er serieus rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Dit wordt momenteel onderzocht.

Jerusalem Post: Forest fire near Yad Vashem

Layar-applicatieDe website oorlogsmusea.nl heeft een tool ontwikkeld waarmee met…
Sandor Kepiro - Foto: Still YouTubeDe hoogbejaarde Hongaar Sandor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: