Historische huizen op de mobiele telefoon

Historische huizen

Monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser bezit bijna vierhonderd historische huizen en gebouwen in heel Nederland. De collectie van de verenigingen is sinds kort niet alleen via internet maar ook via de mobiele telefoon te bekijken.

Voor mobiele telefoons met internet is de website www.hendrickdekeyser.nl aangepast zodat ook op telefoonformaat informatie over de Vereniging en haar collectie te lezen en te zien is.

Daarnaast is er een tool ontwikkeld voor de mobiele browser Layar, die als het ware een extra informatielaag over de camera van de telefoons legt. Met Layar kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig ontdekken of er restaurants, geldautomaten, bibliotheken of tankstations in de buurt te vinden zijn.

- advertentie -

Dankzij de tool die Vereniging Hendrick de Keyser ontwikkeld heeft kunnen via Layar nu ook de historische huizen van de vereniging herkend worden.Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

De collectie omvat inmiddels bijna vierhonderd panden – waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen – verspreid over 93 gemeenten in heel Nederland.

rikki-wiske-vandersteen-265
De avonturen van Rikki en WiskeEen exemplaar van de…
ElfstedentochtHet Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: