Recordaantal bezoekers voor Open Monumentendag

Open Monumentendag

De vijfentwintigste Open Monumentendag heeft dit weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens de organisatie werden de opengestelde Nederlandse monumenten door ongeveer 950.000 mensen bezocht.

Vanwege het thema Nieuw gebruik – Oud gebouw waren er veel monumenten voor het eerst te bezichtigen. Ook verschillende leegstaande gebouwen en complexen waarvoor nog nieuwe bestemmingen worden gezocht werden eenmalig opengesteld voor het publiek.De Stichting Open Monumentendag spreekt van een fantastisch weekend met een ontspannen sfeer.

Vlaanderen

Ook in Vlaanderen werd afgelopen weekend Open Monumentendag gehouden. De drieëntwintigste editie van dit evenement had als thema conflict. In Vlaanderen deden 193 steden en gemeenten mee aan de Open Monumentendag. Er werden in totaal 394 locaties opengesteld voor het publiek. Het evenement trok vijfhonderdduizend bezoekers.

DigitaliseringIn Nederland worden op grote schaal historische boeken, tijdschriften…
Oude spoorbrugDe oude spoorbrug tussen Zwolle en Hattem wordt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: