Shortlist ‘Davidsfonds Geschiedenisprijs’ bekend

Davidsfonds

De shortlist van de Davidsfonds Geschiedenisprijs is dinsdag bekendgemaakt. De prijs gaat naar de (levende) persoon die zich in Vlaanderen afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de popularisering van geschiedenis.

Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De eerste editie werd afgelopen jaar gewonnen door Roel Daenen, de coördinator van de Belgische Erfgoeddag. Daenen is nu overigens een van de juryleden van de prijs. Op de shortlist van de Davidsfonds Geschiedenisprijs 2013 staan:

  • Piet Chielens, voor de vernieuwing van het In Flanders Fields-museum (Ieper)
  • Marc Reynebeau, voor het boek Katholiek Vlaanderen
  • Sven Speybrouck, voor de programma’s Interne keuken/Publiek Geheim
  • Peter Vandekerckhove, voor de documentaire Meneer de Burgemeester
  • Herman Van Goethem, voor de vernieuwing van museum Kazerne Dossin Mechelen
  • Marc Waelkens, voor de tentoonstelling Sagalassos, City of Dreams in het Gallo-Romeins Museum (Tongeren)

Aan de prijs is een symbolisch bedrag van 2.013 euro verbonden, een bedrag dat elk jaar met een euro wordt vermeerderd. De winnaar van de Davidsfonds Geschiedenisprijs wordt op zondag 17 maart bekendgemaakt.

- advertentie -

De prijs wordt uitgereikt in het kader van De Nacht van de Geschiedenis, één van de grootste erfgoedevenementen van Vlaanderen. Dit evenement wordt dit jaar gehouden op dinsdag 19 maart. Bijna tweehonderdvijftig instellingen organiseren dan geschiedenisactiviteiten rond een overkoepelende thema. Dat thema is dit jaar ‘vakmanschap’.

Gerelateerde boeken:

freddie-mercury
Freddie Mercury - Foto: CC/Carl LenderVolgens Britse media is…
Kerncentrale van TihangeBij de kerncentrale in Tihange, een plaats…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: