Bezoek aan culturele instellingen neemt toe

Meer dan de helft van de Nederlanders bezocht in 2014 een museum

Festivals, musea en bioscopen ontvangen meer bezoekers. Dat blijkt uit de jaarlijkse publicatie Cultuur in Beeld van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

In het rapport worden aan de hand van feiten en cijfers de ontwikkelingen in de Nederlandse cultuursector in beeld gebracht. Volgens het ministerie worden stedelijke regio’s voor de cultuursector steeds belangrijker en fungeren steden als culturele knooppunten. Profilering van steden en regio’s wordt belangrijker.

Het totale culturele aanbod is de laatste jaren volgens het rapport toegenomen. Het aantal theatervoorstellingen en festivals groeit, maar daarentegen zijn er minder dansvoorstellingen en opera’s te zien. Het aantal bezoeken neemt – in de meeste sectoren – toe. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft in 2014 een museum bezocht. In totaal bezoekt 84 procent van de Nederlandse bevolking een voorstelling (inclusief film).

Boek: Management voor de culturele sector

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: