Recordaantal bezoekers voor Open Monumentendag

Open Monumentendag
De vijfentwintigste Open Monumentendag heeft dit weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Volgens de organisatie werden de opengestelde Nederlandse monumenten door ongeveer 950.000 mensen bezocht.

Vanwege het thema Nieuw gebruik – Oud gebouw waren er veel monumenten voor het eerst te bezichtigen. Ook verschillende leegstaande gebouwen en complexen waarvoor nog nieuwe bestemmingen worden gezocht werden eenmalig opengesteld voor het publiek.De Stichting Open Monumentendag spreekt van een fantastisch weekend met een ontspannen sfeer.

- advertentie -

Vlaanderen

Ook in Vlaanderen werd afgelopen weekend Open Monumentendag gehouden. De drieëntwintigste editie van dit evenement had als thema conflict. In Vlaanderen deden 193 steden en gemeenten mee aan de Open Monumentendag. Er werden in totaal 394 locaties opengesteld voor het publiek. Het evenement trok vijfhonderdduizend bezoekers.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: