Fanpagina’s voor geallieerde soldaten

Fanpagina op Facebook voor soldaat Edward M. Chorzempa

In België liggen bijna 28.000 geallieerde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven. In veel gevallen is er weinig bekend over deze soldaten. Het Belgische Instituut voor Veteranen (IV-INIG – IV-NIOOO) wil deze soldaten daarom op Facebook een gezicht geven.

Een jaar geleden ging het project Live and Remember van start. Het veteraneninstituut daagde scholieren uit om een fanpagina van een bepaalde soldaat te maken op de sociale netwerksite Facebook. Doel was om scholieren op zoek te laten gaan naar het verhaal van de soldaat. Wat voor leven had de- advertentie -

Live & Remember

soldaat voor de oorlog? Had hij familie? En hoe is hij omgekomen?

Inmiddels hebben al 134 geallieerde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog een fanpagina gekregen op Facebook.

Tweede seizoen

Het tweede seizoen van Live and Remember is onlangs van start gegaan. Het veteraneninstituut hoopt dat er de komende tijd nog meer fanpagina’s aangemaakt zullen worden en heeft een zogenaamde snapshot-wedstrijd aan het project gekoppeld. Deelnemers worden hierbij uitgedaagd een mooi snapshot – een foto of een filmpje – rondom het thema Live & Remember te maken. De tien foto’s met de meeste likes winnen een zogenaamde tournee generale langs het “beste wat België aan oorlogsgeschiedenis te bieden heeft, tot achter de schermen van de Belgische oorlogsbegraafplaatsen”.

De snapshot-wedstrijd loopt van 26 september tot en met 16 november 2011. Bezoek voor meer informatie www.liveandremember.be. Deelnemen aan het Live and Remember zelf kan tot 16 maart 2012.

De winnende pagina’s van 2011

Foto: Christie'sBij Christie's in Londen is donderdag een Enigma-codeermachine…
Edith Frank-Holländer, de moeder van Anne Frank
Edith Frank-Holländer - Foto: anne Frank HuisIn het Anne…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: