Reizende tentoonstelling: Routes of Liberation

Routes of Liberation

Routes of Liberation

Premier Rutte en de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, hebben donderdag in Brussel de reizende tentoonstelling Routes of Liberation geopend.

De tentoonstelling staat stil bij hoe de vrijheid in de vorige eeuw verloren ging en hoe hij herwonnen werd. Ook worden bezoekers uitgedaagd na te denken over wat er nodig is om de vrijheid in de toekomst te behouden. De zogenaamde Liberation Route van de tentoonstelling start in Zuid-Engeland en volgt de geallieerde opmars vervolgens naar Berlijn.

De reizende tentoonstelling is de komende twee jaar op verschillende plekken in Europa te zien. Arnhem heeft de primeur. De tentoonstelling is daar van 20 februari tot en met 31 maart te zien in de Eusebiuskerk. Meer informatie: www.routesofliberation.com

De weggevoerden van mei 1940 - Frank Seberechts
De weggevoerden van mei 1940 - Frank SeberechtsEen…
NIOD in AmsterdamDe Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: