Wijk München ontruimd vanwege vliegtuigbom WOII

Willekeurige foto van een WOII-vliegtuigbom

Een wijk in de Duitse stad München is ontruimd in verband met de vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog.

De bom werd maandag gevonden in de wijk Schwabing, in het noorden van München. Het gaat om een 250 kilo zware Amerikaanse vliegtuigbom.

Ongeveer achthonderd bewoners van de wijk moesten vanwege de vondst van de bom hun woning verlaten en de nacht elders doorbrengen. Volgens de brandweer staat de bom op scherp en moet hij ter plekke gecontroleerd en tot ontploffing worden gebracht. De bewoners van de wijk kunnen mogelijk pas dinsdagavond terugkeren naar hun woningen.

- advertentie -

Lees ook: Schade door ontmanteling WOII-bom München (video)

Jan de Rek - Foto: NIODOnder de helden in…
SchipholBij graafwerkzaamheden op Schiphol is waarschijnlijk een bom uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: