WOII-bom onschadelijk gemaakt in Eindhoven

Willekeurige foto van een WOII-vliegtuigbom

In Eindhoven is woensdag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. De gemeente Eindhoven heeft dat bekendgemaakt.

Het ging om een Amerikaanse 250-ponder uit de Tweede Wereldoorlog. Het projectiel bevond zich op het terrein van de Constant Rebecque Kazerne aan de Oirschotsedijk. De bom is woensdag door medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onschadelijk gemaakt.In verband met de demontage van de vliegtuigbom was in het gebied een noodverordening afgekondigd. Medewerkers en omwonenden moesten hierdoor de kazerne voor enige tijd verlaten. De 250-ponder zal later in het Oirschotse heidegebied gecontroleerd tot ontploffing worden gebracht.

- advertentie -
Paleis op de Dam in Madurodam - Foto: CC/GellerjDe…
Pagina uit het dagboek van Lena MukhinaIn Rusland is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: