Week van de koloniale geschiedenis

31.000 inwoners Hannover huis uit vanwege WOII-bom

Foto van een willekeurige vliegtuigbom
Foto van een willekeurige vliegtuigbom
Maar liefst 31.000 inwoners van de Duitse stad Hannover moesten dinsdagavond hun huis uit vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog. De 250 kilo zware blindganger werd dinsdagochtend gevonden op het terrein van een voormalige lagere school.

Het opruimen van het explosief was vrij lastig omdat de ontsteking was verroest. Daarnaast was enige haast geboden, omdat de bom was aangetikt en verschoven en daardoor en zeer instabiel was.

In totaal moesten 31.000 inwoners vanwege de operatie hun huis uit. De meesten gingen naar vrienden of familie. Anderen werden door het Rode Kruis opgevangen in een evenementenhal. Ook een hotel, evenementenhal en metrostation moesten worden ontruimd.

Er waren 850 medewerkers van brandweer, politie en hulporganisaties betrokken bij de operatie die in totaal vier uur duurde.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: