Tropenmuseum Junior wint ‘Children’s Museum Award’

Jonge krijgers in de tentoonstelling ‘Paleisgeheimen’ – Foto: Tropenmuseum Junior
Het Tropenmuseum Junior in Amsterdam heeft de Children’s Museum Award gewonnen. Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van de European Museum Academy en Hands On! International..

Museumdirecteur Mariëlle Pals nam de prijs woensdagavond in ontvangst tijdens een bijeenkomst in het nieuwe Historisch Museum in Bologna, Italië. De prijs bestaat uit een bronzen beeld van Nijntje gemaakt door de zoon van Dick Bruna. Het Tropenmuseum Junior was samen met achtentwintig andere kandidaten – ondermeer uit Noorwegen, de Filipijnen, Spanje en Singapore – genomineerd voor de prijs.

- advertentie -

De jury prees het winnende Amsterdamse museum om de “hoge mate van creativiteit” en “effectiviteit van de tentoonstellingen”. De jury:

De werkwijze van Tropenmuseum Junior is al jaren een model voor andere musea en museumprofessionals. Bij Tropenmuseum Junior voelt de bezoeker zich onderdeel van de tentoonstelling. Het bezoek is een leerzame, leuke en lonende ervaring.

Tropenmuseum Junior is een onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). De laatste tentoonstellingen gingen over China, Mumbai-India, Iran, Ashanti-Ghana en Bolivia. Op dit moment is het museum gesloten en druk bezig met de opbouw van een nieuwe tentoonstelling die medio oktober 2012 opent.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: