Yad Vashem ontruimd vanwege bosbrand

Foto: CC/David Shankbone
Het Israëlische Holocaust-centrum Yad Vashem in Jeruzalem is zondag ontruimt in verband met een grote bosbrand.

Door een grote brand in de buurt van het Holocaust-centrum was er veel rookontwikkeling. Even werd gevreesd dat het vuur het herdenkingscentrum zou bereiken. Vanwege het potentiële gevaar werd besloten over te gaan tot een preventieve ontruiming.

In het museumdeel van Yad Vashem liggen duizenden documenten opgeslagen over de Holocaust, waaronder veel persoonlijke

- advertentie -documenten van slachtoffers.

De brandweer van Jeruzalem kreeg het vuur in de loop van zondag onder controle. Yad Vashem loopt volgens de autoriteiten niet langer gevaar.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Omdat de brand vrij plotseling op verschillende plekken uitbrak houden de autoriteiten er serieus rekening mee dat er sprake is van brandstichting. Dit wordt momenteel onderzocht.

Jerusalem Post: Forest fire near Yad Vashem

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: