Lidmaatschappen in kunst, erfgoed en cultuur

Foto: komjeook.org

Ontwerpbureau Mediamatic houdt donderdag voor de elfde keer het symposium Kom je ook?. Thema is dit keer ‘Onze Club’, over lidmaatschappen in kunst, erfgoed en cultuur.

Het symposium Kom je ook? vindt vier keer per jaar plaats en behandelt een thema dat aansluit op de laatste ontwikkelingen en trends in de culturele sector. Bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe media, zoals de eerste keer in 2008. Dat symposium ging over web 2.0 in de erfgoed- en cultuursector.Deze keer is de centrale vraag: wat heb je als culturele instelling aan leden? In tijden van bezuinigingen kunnen leden een mooie manier zijn om extra inkomsten te genereren, maar een actief betrokken publiek kent ook andere voordelen. Sprekers uit binnen- en buitenland geven praktijkvoorbeelden van lidmaatschappen in de culturele sector.

- advertentie -

Bijvoorbeeld Dirk van Delft, directeur van Museum Boerhaave in Leiden, die uit donaties en nieuwe vrienden vorig jaar ruim een miljoen euro voor zijn museum wist binnen te halen. Hierdoor kon hij sluiting van het museum voorkomen. Een andere spreker is Martin Barden die het aantal leden van Tate Britain wist te verdrievoudigen. Daarnaast zijn er verschillende workshops, van een ‘Friend analysis’ tot een workshop over merkbeleving.

Het symposium wordt gehouden in de Stadsschouwburg Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van het symposium.


~ Karlien Metz

pater-castorius-1-gr
Pater Castorius bij een voetbalwedstrijd - Foto: Centre CéramiqueBij…
bronbeek-7-knil
Bronbekers bij het monument Van Heutsz op het landgoed…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: