Natuurhistorisch Museum Rotterdam heeft nieuwe naam

Villa Dijkzicht

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam heet sinds zondag kortweg: Het Natuurhistorisch.

De nieuwe naam van het museum werd zondagochtend onthuld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De onthulling werd live uitgezonden in het Vara-radioprogramma ‘Vroege Vogels’.

Het Rotterdamse museum heeft niet alleen een nieuwe naam maar krijgt ook een nieuwe huisstijl met bijbehorend nieuw logo. Het museum:

- advertentie -Het vertrouwde logo – de naam in combinatie met het markante museumgebouw (Villa Dijkzigt) – heeft aan kracht verloren omdat het museum haar identiteit niet aan het gebouw maar veel meer aan haar veelzijdige en dynamische activiteiten ontleent.

Het museum heeft overigens geen commercieel bureau ingeschakeld voor de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl. Omdat er geen geld was voor zo’n bureau riep het museum de hulp in van de Willem de Kooning Academie van de Hogeschool Rotterdam. Zes eindexamenstudenten ontwierpen een nieuwe huisstijl. Uiteindelijk werd het ontwerp van student Mark Prinsen gekozen.

bader-collectie-drost-gr
Het Rembrandthuis toont vanaf begin volgende maand een selectie uit de verzameling…
De Heilige Familie - Rembrandt van Rijn, 1645 (State…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: