Platina voor film Sonny Boy

Sonny Boy – Foto: A-Film

Al meer dan 400.000 mensen hebben de film Sonny Boy in de bioscoop bekeken. De film van regisseur Maria Peters heeft daarmee de platina status behaald.

De hoofdrollen van de verfilming van Annejets van der Zijl’s bestseller Sonny Boy worden vertolkt door Ricky Koole en Sergio Hasselbaink. Sonny Boy is de reconstructie van een zogenaamde verboden liefde. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Paramaribo van begin twintigste eeuw, de crisisjaren in Nederland, de verschrikkingen van het nazi-regime en de concentratiekampen.Het verhaal begint als de jonge Surinaamse emigrant Waldemar verliefd wordt op de twintig jaar oudere, getrouwde Nederlandse vrouw Rika. Uit deze ‘verboden liefde’ wordt Waldy geboren, die de bijnaam Sonny Boy krijgt. De prijs die dit schandaal eist, is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Samen met hun ‘Sonny Boy’ proberen ze temidden van de crisisjaren een bestaan op te bouwen.

- advertentie -

In verband met het behalen van de platina status ontvingen regisseur Maria Peters en acteur Sergio Hasselbaink vrijdag een onderscheiding. De film draait momenteel in 54 zalen in Nederland. Vanaf mei is de film op dvd te verkrijgen.

Trailer van de film:

Zeeuwen 'ontdekten' platteland in de 18de eeuwUit onderzoek van…
bandkeramische-boerderij
Bij wegwerkzaamheden aan de A2 bij Geleen zijn sporen van de zogenaamde…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: