Shortlist ‘Geschiedenis Online Prijs’ bekend

Geschiedenis Online Prijs 2012

Het Historisch Nieuwsblad heeft maandag de shortlist van de Geschiedenis Online Prijs 2012 bekendgemaakt.

Vijftien websites in drie categorieën maken nog kans op de prijs. De genomineerden zijn gekozen door een vakjury en de sites zijn onderverdeeld in drie categorieën: Musea en Themasites, Archiefdiensten, Verenigingen en Particulieren en Archiefdiensten.


Op 12 februari maakt een vakjury in het Nationaal Archief in Den Haag bekend welk archief, museum, vereniging of particulier volgens haar de beste site over geschiedenis van het afgelopen jaar heeft gemaakt. De winnaar van de juryprijs verdient de hoofdprijs: een beeldje van beeldend kunstenares Gonneke van Echten.

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Tot 8 februari kan het publiek via www.geschiedenisonlineprijs.nl op een groot aantal websites gestemd worden. Het is de bedoeling dat websitebeheerders het publiek actief oproepen om op de eigen website te stemmen. De organisatie levert daarvoor speciale banners aan.

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad.

De genomineerden voor de juryprijs:

Argo De film 'Argo' heeft afgelopen nacht de Golden…
financieel-erfgoed-op-de-kaart
Financieel Erfgoed op de kaartMaandag is er een speciale…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: