Week van de koloniale geschiedenis

Bijna miljoen bezoekers voor Museumweekend

Bonnefantenmuseum
Bijna een miljoen mensen hebben tijdens het afgelopen Museumweekend een bezoek gebracht aan een museum. De Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt.

Afgelopen weekend werd er voor de dertigste keer een Museumweekend gehouden. Ruim vierhonderd museum waren op zaterdag en zondag gratis of tegen een verlaagd tarief te bezoeken. Met name zondag besloten veel mensen een museum te bezoeken.

Ook zaterdag werden er veel musea bezocht.

- advertentie -Op die dag waren, in verband met het mooie weer, echter vooral buiten- en openluchtmusea, kastelen en musea met tuinen populair. Thema van het Museumweekend was dit jaar ‘trakteren’.

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht was het volgens de Museumvereniging “superdruk” en bij het Van Abbemuseum in Eindhoven “was het zo druk dat het feest op straat verder ging”.

Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: