Maand van de geschiedenis
Dark
Light

Bijna miljoen bezoekers voor Museumweekend

1 minuut leestijd

Bonnefantenmuseum
Bijna een miljoen mensen hebben tijdens het afgelopen Museumweekend een bezoek gebracht aan een museum. De Museumvereniging heeft dat bekendgemaakt.

Afgelopen weekend werd er voor de dertigste keer een Museumweekend gehouden. Ruim vierhonderd museum waren op zaterdag en zondag gratis of tegen een verlaagd tarief te bezoeken. Met name zondag besloten veel mensen een museum te bezoeken.

Ook zaterdag werden er veel musea bezocht.Op die dag waren, in verband met het mooie weer, echter vooral buiten- en openluchtmusea, kastelen en musea met tuinen populair. Thema van het Museumweekend was dit jaar ’trakteren’.

In het Bonnefantenmuseum in Maastricht was het volgens de Museumvereniging “superdruk” en bij het Van Abbemuseum in Eindhoven “was het zo druk dat het feest op straat verder ging”.

Normaal gesproken trekken de Nederlandse musea in de weekenden gezamenlijk ongeveer 200.000 bezoekers.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project

Meer over het onderwerp: