‘In Europa’ verschijnt in het Chinees

In Europa – Geert Mak
Chinese uitgevers zijn zeer geïnteresseerd in uitgaven over onder meer de Nederlandse geschiedenis en ons cultureel erfgoed. Dat meldt Amsterdam University Press (AUP).

Volgende week wordt in Beijing de Beijing International Book Fair (BIBF), een van de grootste boekenbeurzen ter wereld. Nederland is dit jaar gastland. Staatssecretaris Halbe Zijlstra opent de beurs aankomende woensdag samen met de Chinese minister van Cultuur.Volgens het Nederlands Letterenfonds zullen er vanaf volgende week tientallen Nederlandse boeken in het Chinees verschijnen. De klassieker De Donkere Kamer van Damocles van Willem Frederik Hermans bijvoorbeeld maar ook Geert Mak’s lijvige geschiedeniswerk In Europa wordt in het Chinees uitgebracht worden.

- advertentie -

Verder verschijnen binnenkort onder meer werken van schrijvers als Cees Nooteboom en Herman Koch in het Chinees.

Naast schrijvers, vormgevers en illustratoren zijn ook zestien Nederlandse uitgeverijen meegereisd naar China om kennis te maken met de Chinese boekenmarkt. Auteur Geert Mak behoort ook tot de aanwezigen.

Nederland toont in Beijing niet alleen boeken. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen over de Nederlandse cultuur. Naar aanleiding van een handelsmissie is de komende maanden ook een beroemd portret van Vincent van Gogh in Beijing te zien.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Gelijk naar geschiedenisboeken over: