Geschiedenisnieuws

Begraafplaats Oud Eik en Duinen - cc

Henriëtte Tinne overleed 1863 tijdens een ontdekkingsreis in Zuid-Soedan. Het verhaal wil dat haar lichaam vervolgens vijf jaar opgevouwen in een tinnen hutkoffer werd bewaard.
Glazen vloer van de Tower Bridge

Een nachtelijke bezoeker liet een bierflesje op de glasplaat vallen waardoor deze versplinterde. Gevaar voor de bezoekers was er volgens de beheerders niet omdat er onder de vernielde glasplaat nog vijf andere glaslagen zitten.

Blogs & Opinie

Delfi (zelfs leuk voor “the uninitiated”)

Ik had het over zelfingenomen geneuzel: niets beschadigt het vak méér dan de oudheidkundige zelfbewieroking. Er speelt echter meer. Een klein probleem is het woord “ancient”.

Boekbesprekingen

Vernielde winkel in Magdenburg (cc - Bundesarchiv)

Aan de Kristallnacht gingen enkele gebeurtenissen vooraf. Op 18 oktober liet Hitler 12.000 Joden naar Polen verbannen. Tijdens hun uittocht zaten ze dagenlang vast bij de Duits-Poolse grens, zonder fatsoenlijke voorzieningen en in onzekerheid verkerend over hun lot.
Photochrom van Berlijn, ca. 1900

‘Een sprong in het duister’, dat was de verzuchting die de Duitse kanselier Bethmann Hollweg in juli 1914 slaakte toen hij dacht aan de mogelijkheid van een oorlog. Duitsland nam een enorme gok – en verloor.
Kim Philpy op een Russiche postzegel

Kim Philby was tijdens de Koude Oorlog leider van de Britse antispionage tegen de Sovjet-Unie. Niemand had in de gaten dat hij informatie doorspeelde aan de Russische geheime dienst, de KGB.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

5,811FansLike
2,588Abonnees+1
4,587VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!