Geschiedenisnieuws

Vervallen commandantswoning van Belzec

Belzec was het eerste van drie vernietigingskampen in het kader van Aktion Reinhard. Het werd in maart 1942 in gebruik genomen.
Keizer Wilhelm II

Al bij zijn geboorte was Wilhelm II (1859-1941) voorbestemd om heerser te worden van het steeds machtiger wordende Duitse Rijk.

Blogs & Opinie

Zwaan - cc

Het Graafs gemeenteraadslid Laguette maakt zich in 1968 ernstig zorgen over ‘een eenzame zwaan van het mannelijk geslacht’, die in de Graafsche Raam rondzwemt.
Palmyra - cc

"Het verhaal dat de media hebben laten liggen, is dat er een netwerk is ontstaan waarmee op een tot nu toe ongekende schaal oudheden weg zijn gesmokkeld uit Midden-Oosten."

Trivia

Opdirken - © Henk Boudewijns

Een blok aan het been - © Henk Boudewijns

Borsten in alle soorten en maten: van buffers tot bessen, van koplampen tot kniewappers!

Boekbesprekingen

Emmeline Pankhurst wordt weer eens opgepakt. (anglotopia.com)

Bekende en minder bekende vrouwen die zich tijdens en rondom de Eerste Wereldoorlog onderscheidden van de middenmoot.

Het feit dat er de afgelopen weken in de media meer aandacht was voor 70 jaar bevrijding dan voor 75 jaar Duitse inval geeft al aan dat het herdenken van de oorlog in Nederland wat eenzijdig is.
Borstbeeld van Christiaan Huygens - cc

Een paar jaar geleden nam Robbert Dijkgraaf afscheid als president van de KNAW. Bij die gelegenheid reisde hij langs een paar musea, waar de curatoren aan de hand van allerlei voorwerpen vertelden over de geschiedenis van de natuurwetenschappen.