Geschiedenisnieuws

Het scheepswrak in Zutpen (Gemeente Zutphen)

Volgens de archeologen gaat het om een bijzondere vondst omdat het schip deels nog in goede staat verkeert.
Frietkot in Brussel - cc

Begin dit jaar werd het Belgische frietkot door Vlaanderen al erkend als cultureel erfgoed. Nu krijgt het frietkot mogelijk ook een plaats op de prestigieuze erfgoedlijst van Unesco.

Blogs & Opinie

Delfi (zelfs leuk voor “the uninitiated”)

Ik had het over zelfingenomen geneuzel: niets beschadigt het vak méér dan de oudheidkundige zelfbewieroking. Er speelt echter meer. Een klein probleem is het woord “ancient”.

Boekbesprekingen

Prambanan, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. - cc

Een thema dat ook, met recht, een afzonderlijk hoofdstuk heeft gekregen, is de periode van de Japanse bezetting. De aanleg van de Birma-spoorweg tijdens de Japanse periode is vrij algemeen bekend.
Anonieme gravure uit de 18e eeuw met Nederlandse walvisvaarders jagend op Groenlandse walvissen bij Jan Mayen.

Hoewel de Noordse Compagnie slechts 28 jaar bestond, in 1642 kwam er geen verlenging van de alleenhandel en ging de compagnie door concurrentie ten onder, had het bedrijf veel invloed op de latere Nederlandse walvisvangst.
Vernielde winkel in Magdenburg (cc - Bundesarchiv)

Aan de Kristallnacht gingen enkele gebeurtenissen vooraf. Op 18 oktober liet Hitler 12.000 Joden naar Polen verbannen. Tijdens hun uittocht zaten ze dagenlang vast bij de Duits-Poolse grens, zonder fatsoenlijke voorzieningen en in onzekerheid verkerend over hun lot.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

5,831FansLike
2,587Abonnees+1
4,604VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!