Geschiedenisnieuws

Geschiedenis Online Prijs

De afgelopen weken heeft het publiek 276 websites en apps genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs. Sinds zaterdag kan er gestemd worden op de genomineerden.
Kloostercomplex Sankt Ludwig (cc - Bert Kaufmann)

Het monumentale kloostercomplex Sankt Ludwig in Vlodrop mag worden gesloopt. De voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft dat bepaald.

Blogs & Opinie

Hoax?

Het is echt niet alleen maar treurnis troef in de culturele sector. Wat weer wel zo is, is dat mensen opvallend snel geloof hechten aan slecht nieuws over het immer dalend cultureel niveau.

Boekbesprekingen

Foto: cc

De koude, grijze Noordzee maakte, zo beklemtoont historicus Michael Pey in zijn inleiding, in een tijd van duisternis de moderne wereld mogelijk.

De SS-leider schreef zijn echtgenote over het weer, de drukte op zijn werk en het rapport van hun dochter Gudrun. Koetjes en kalfjes dus; onvermeld blijven de misdaden waartoe hij – “jullie pappie” – in diezelfde jaren opdracht gaf.
Aankomst van koning Willem I in Amsterdam op 2 december 1813

Met de terugkeer van de provincies en het begin van de monarchie deed ook de functie van ‘Commissaris van den Souvereinen Vorst’ zijn intrede.

Trivia

Willekeurig bericht

Sociaal

5,970FansLike
2,529Abonnees+1
4,675VolgersVolg

Schrijf mee!

Help ons van Historiek een nog groter succes te maken. Schrijf mee!